дом Общество Политолог: Всяка сутрин ген. Мутафчийски плаши хората и паразитира върху страха им,...

Политолог: Всяка сутрин ген. Мутафчийски плаши хората и паразитира върху страха им, трябва по-скоро да се отървем от присъствието му!

3
ДЯЛ

Историята с COVID-19 е твърде преувеличена! Нито инфарктите, нито инсултите са спаднали, но вписваме починалите от коронавирус, твърди Андрей Райчев

Смятам, че тази история с коронавируса е силно преувеличена, хората изпаднаха в паника, а властта и медиите влязоха в резонанс с това и я усилват, каза в „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ политологът Андрей Райчев.
„Не преживяваме нещо толкова тежко, колкото ни се струва, но си причиняваме огромна икономическа беля, която скоро ще видим“, отбеляза той.
„Нито инфарктите, нито инсултите са спаднали, но вписваме починалите от коронавирус, които са повече и оттам идва голямата заблуда, че мозъчните и сърдечните заболявания са намалели, което няма как да се случи. Прекалено много стана медицинската власт. Когато отидеш при лекаря, той трябва да ти стане родител и да спреш да взимаш решения. Но в наше време има прекалено преувеличаване на тези функции. В момента човечеството си чупи икономиката“, каза Райчев.
По думите му няма как икономиката да се „счупи“ и политиката да не се промени. Очаква се да има политически трус заради коронавируса. Той подчерта още, че не трябва да вярваме на чудотворци, които първо ще започнат да търсят кой е виновен. Според него всички конспирации на света ще бъдат изредени.
„Предстои ни трудна ситуация – обедняване и безработица. Отричане, гняв и пазарлък, депресия и адаптация – това са пет етапа, през които ще минем. Вируса бързо ще го забравим, но кризата? Това е като сблъсъка между виртуалното и реалното. В счупения свят ще победи реалното. Аз не вярвам в разпада на Европа, но беше нанесен голям удар по фалшивия модел, в който живеем. Ген. Мутафчийски е българската Жана д‘Дарк. Той е любимият баща, който всяка сутрин плаши хората и паразитира върху страха им. Трябва по-скоро да отървем от присъствието му“, обясни Райчев след въпрос за високия рейтинг на ръководителя на Националния оперативен щаб ген. проф. д-р Венцислав Мутафчийски.
Припомняме, че в края на февруари в телевизионно интервю ген. Мутафчийски успокои зрителите, че грип Б е много по-опасен от коронавируса, но след 13 март промени позицията си.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОбщо 15 899 теста за COVID-19 са направени в България
Следваща статияНамаление на глобите! 300 лева за разходка в парка, 1 000 лева – при втора

3 КОМЕНТАРИ

  1. Райчев, ам иди и се зарази умишлено с короната и давай брифинги ежедневно да видим какво песен ще запееш тогава. Аре, няма нужда да объркваш съвсем главите на хората.

  2. Генерал Мутафчийски не плаши хората, но всеки трябва да бъде информиран за състоянието на пандемита (ако този тъпанар дето обвинява генерала и не е разбрал че това е глобален проблем си е най големият глупак) стига със тези просташки форуми. Ако си се паникьосал не гледай новини и не слушай новините глупак тъпанар

  3. Повече от половината са супер тъпаци в тая страна. Генералът им виновен, че има пандемия. Страхуват се да не умрат от глад, но не и от вируса. На всички предлагам да отидат до болницата, има четирима заразени там, да станат доброволци, да ги видят, да пипнат короната и тогава да се правят на бабаити, мрънкачи и многознайковци.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here