дом Общество Поливат земеделски площи с вода от язовир „Шумен“

Поливат земеделски площи с вода от язовир „Шумен“

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Разрешително за напояване на земеделски площи с вода от язовир „Шумен“ получи „Напоителни системи“. От водоизточника ще могат да се ползват 1 000 000 кубика годишно. Това съобщи за 24shumen.com управителят на местния клон на „Напоителни системи“ Христо Николов.
„Разрешителното вече е факт. С водата от язовир „Шумен“ ще се напояват около 13 000 декара земеделски площи в землището на Шумен. Ще продължи да се използва и вода от язовир „Тича“. Новото разрешително ще доведе до намаляване на загубите на вода по поливния канал“, обясни Николов.
Той уточни още, че водата от язовира край Шумен ще стига до площите за 24 часа. „До момента бяха необходими 3 дни на водата от „Тича“ да достигне до земеделската земя край Шумен. В крайна сметка има значение дали водата идва от 25 километра или от много по-близо. Така и загубите значително ще намалеят“, подчерта отново Николов и добави, че следващото пускане на вода за напояване от язовир „Тича“ ще бъде идната седмица.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия48 са излекуваните от COVID-19 за денонощие, новозаразени са 14
Следваща статия3 години затвор с 5-годишен изпитателен срок за водач, причинил жестока катастрофа край Смядово

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here