дом Общество Поискаха министър и омбудсман по въпросите на децата и семействата

Поискаха министър и омбудсман по въпросите на децата и семействата

0
ДЯЛ

Министър и омбудсман по въпросите на децата и семействата поискаха днес в Шумен представители от Национална мрежа за децата. На специална пресконференция в Шумен Мария Брестничка от Мрежата отправи исканията с аргумента, че политиките за децата у нас в момента са разпокъсани в над 20 нормативни документа и десетки институции, между които няма пълноценен диалог.
На срещата присъстваха Серги Каракашев от ромска фондация „Искра“ и родители, които инициираха протеста в Шумен срещу приемането на новата Стратегия за детето.
„Искаме ясен план от държавата за подкрепа на семействата и децата. Това може да стане единствено с приемане на визия за подкрепа на детето и семейството, министър и омбудсман по проблемите на децата и семействата“, обясни Брестничка. Тя уточни, че новата Стратегия за детето не е съвършена, но в нея са залегнали много точки за подкрепа на родителите. Срещу тези аргументи остро реагираха недоволните от Стратегията, като заявиха, че тя дава неограничени възможности на държавата да упражнява контрол и вмешатлство при възпитанието на децата.
Родителите скочиха срещу формулировката, че трябват мерки за борба с риска от бедност, в който живеят почти половината от децата у нас. Родителите контрираха, че това не е проблем, който ще се реши с приемането на Стратегията за детето, а е нужно държавата да предприеме мерки за повишаване на стандарта на живот в страната.
Всяка от страните изтъкваше своите аргументи, а журналистите в залата се оказаха заложници на ситуация, в която всички имат една цел – по-доброто бъдеще на децата, но спорещите страни така и не стигнаха до компромисен вариант в полза на бъдещите поколения.
Пресконференцията проведена в Шумен от Националната мрежа за децата бе една от всички, които се организираха днес по едно и също време в 12 града на България.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияТермос за пречистване на вода е победител в конкурса „Имам бизнес идея“
Следваща статия8 общини със задължителни предписания от Екоинспекцията

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here