дом Общество Поетапно обявяват дървена ваканция в Шуменска област

Поетапно обявяват дървена ваканция в Шуменска област

0
ДЯЛ

Още няколко населени места в Шуменска област обявиха дървена ваканция заради усложнената зимна обстановка, съобщиха от Регионално управление по образование – Шумен. Със заповед на кмета на община Нови пазар, дните 26 и 27 февруари са неучебни за учениците на ОУ „Васил Левски“ в село Мировци. Детските градини в селата Войвода, Стоян Михайловски, Памукчи, Мировци и Избул няма да работят на 27 и 28 февруари. Дните 26, 27 и 28 са неучебни и за учениците на ОУ „Панайот Волов“ в село Живково, община Хитрино. Дните 27 и 28 февруари са неучебни за учениците на СУ „Д-р Петър Берон“ в същата община.
До сряда няма да учат и децата от СУ „Никола Вапцаров“ в село Венец. Всички детски градини в община Каолиново ще бъдат затворени до 2 март, а учениците в общината няма да учат днес и утре. За същия период неучебни дни са и в село Ясенково и учениците от ОУ „Петко Рачев Славейков“, село Изгрев, община Венец.
Както вече писахме, заради лошото време може да бъде обявена ваканция в община Никола Козлево.
Тъй като продължава да вали и снегът вече натрупа, има вероятност учениците да излязат във ваканция. Ще обсъдим с Общинския съвет за колко дни, а за по-бързо решение, с моя заповед ще бъде прекъснат учебния процес, заяви за 24shumen.com кметът на Никола Козлево Ешреф Реджеб. Той уточни, че засега на територията на общината няма затворени пътища.
Във връзка с усложнената зимна обстановка, ниските температури и невъзможността за провеждане на нормален учебен процес в училищата и детските градини на територията на община Каолиново със Заповед №РД-15-37/26.02.2018 г. кметът на общината г-н Нида Ахмедов обяви за неучебни 27 и 28 февруари 2018 г. за всички училища на територията на общината, а за детските градини до края на седмицата до 02.03.2018 г. Хората на хемодиализа се извозват без проблеми.
Училището във Царев брод не е преустановило учебните занятия, но училищният автобус не извозва деца от отдалечените села.
Ваканция за всички ученици на територията на община Каспичан на 27 и 28 февруари също бе обявена към 16.00 часа от Общинското ръководство.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияГрадските автобуси се движат по разписание, два маршрута са временно преустановени
Следваща статияКметът Христов обяви дървена ваканция и за училищата в община Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here