дом Общество Подписка против въвеждане на еврото стартира в Шумен

Подписка против въвеждане на еврото стартира в Шумен

0
ДЯЛ

Подписка против въвеждане на еврото в България стартира днес в Шумен. Тя се организира от Инициативен комитет за референдум против минаването ни на евро и за участието на гражданите в управлението на държавата чрез референдуми.
Началото на подписката е поставено на 6 февруари и ще продължи до 6 май. Допитването включва четири въпроса. Основното искане е да не се въвежда еврото у нас докато средната работна заплата в България не достигне нивата на останалите страни в Европейския съюз. Останалите въпроси касаят прякото участие на гражданите в държавната власт. Настояването е всенародно допитване да може да се инициира с 50 000 подписа, а не както до момента 400 000 подписа и гражданите да имат право да се произнасят по всеки един въпрос касаещ държавното управление. Инициативният комитет желае още да отпадне кворумът за действителност на референдумите, който в момента трябва да е равен на гласувалите на последните парламентарни избори или малко над 3 672 000. „3 000 000 гласа са просто невъобразимо много“, каза представителят на Инициативния комитет Росен Миленов, който за пореден път е в Шумен.

До момента близо 400 шуменци са подкрепили исканията на Инициативния комитет. Бланки се раздават и на доброволци, които са готови да организират подписката и по квартали.
На територията на България вече са събрани около 4 000 подписа. Близо 100 координатори се грижат за пропагандирането на идеята у нас и в страните от Европейския съюз. Общо в 11 града в България се събират подписи против въвеждане на еврото в страната. „Най-честите страхове на хората у нас с от скок в цените и спад в заплатите. По тази причина искаме средната заплата в България да е равна на тази в развитите страни на Европейския съюз. Страхуват се от стопяване на спестяванията им. Искаме върховенство на закона, за да се проведат структурните икономическите реформи“, обясни Росен Миленов.
Кооринатори на подписката в Шумен са Таня Христова и бившият общински съветник от „Атака“ Добрин Чайлев.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияИзбраха директор на социални заведения във Велики Преслав
Следваща статияСанкционираха роми, самонастанили се в имот на шуменска улица

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here