дом Общество Поддръжката на вила „Пазачница“ струва на Общината 48 000 лева на година

Поддръжката на вила „Пазачница“ струва на Общината 48 000 лева на година

0
ДЯЛ

48 000 лева е струвала на Община Шумен поддръжката на вила „Пазачница“ през 2018 година. За същия период приходите са се увеличили 4 пъти и са достигнали 15 000 лева. „Въпреки това обаче балансът е отрицателен“, отчете на заседание на Правната комисия директорът на Общинско предприятие „Общински жилища и имоти“ Юлиян Вълчев. Той представи отчета във връзка с намерението на кметската администрация вилата да бъде предоставена за стопанисване на инвеститор, който иска да наеме обекта.
В момента нощувка в „Пазачница“ струва 15 лева. За ползване на барбекюто се плаща по 4.32 лева на човек. Същата е цената и за място при наемане на залата във вилата.
„Базата не е в добро състояние и предприятието няма достатъчно средства за поддръжка“, коментира Юлиян Вълчев.
Припомняме, че директорът на ОЖИ внесе за разглеждане докладна, с която предлага обектът да се даде на на инвеститор, който да го наеме за срок от 10 години. Наемателят се задължава да вложи в ремонта на сградата не по-малко от 100 000 лева без ДДС за срок от 2 години. Наемът на вилата е 1 725 лева без ДДС на месец. Част от него ще бъде приспаднат за ремонт и текуща поддръжка. Месечната сума обаче не може да е по-ниска от 1 000 лева без ДДС.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОбщина Велики Преслав обжалва наложена финансова корекция по проект
Следваща статияНаредбата за прием на първолаци скара съветниците от правна комисия

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here