дом Общество Повдигнаха обвинение на жената, предизвикала адската катастрофа на магистрала „Тракия“

Повдигнаха обвинение на жената, предизвикала адската катастрофа на магистрала „Тракия“

0
ДЯЛ

Жената, шофирала лекия автомобил, който участва в катастрофата на магистрала „Тракия“, е задържана за 72 часа и в понеделник ще бъде внесено искане в Софийския районен съд за постоянното й задържане. Това каза на брифинг наблюдаващият прокурор Мирослав Ангелов по повод вчерашната тежка катастрофа, при която край Вакарел се обърна автобус с пътници. При тежкия инцидент загинаха шестима души, а ранените са над 20. На водачката е повдигнато обвинение за причиняване на пътнотранспортно произшествие, при което са загинали повече от две лица, както и за нанесени телесни повреди на други лица. Жената е от Плевен, на 29 години, съобщи Ангелов, цитиран от novini.bg. Водачката има тежко провинение, свързано с употреба на алкохол, водачът на автобуса има леки провинения, свързани със Закона за движение по пътищата. Извършен е разпит на водачката на МПС, техническата експертиза на автомобила е готова и данните от нея сочат, че няма техническа неизправност, заяви наблюдаващият прокурор. Огледът продължи няколко часа. 26 свидетели са разпитани, бройката е възможно да е нараснала. Направени са проби за алкохол и наркотици на водачите на двете превозни средства, те са отрицателни. Взети са мерки да бъде запазен багажът на пострадалите. Иззет е огромен по обем документация от фирмата, свързана с досието на автобуса. Той е нов, на около година и няколко месеца. Иззета е документация, свързана с водача – трудов договор, дежурства. Разпитан е важен свидетел пред съдия. Извършено е освидетелстване на водачите от лекия автомобил. Изготвени са съдебно-медицински експертизи от шест аутопсии, заяви още Мирослав Ангелов. Той призова всички свидетели на катастрофата, които имат информация за тежката катастрофа, да се обадят на телефон 0886 882531.
По-рано днес пък Нова тв предаде, че 29-годишната жена се казва Цвета Таскова. Тя имала шофьорска книжка от 2010 г. но през 2016 г. е била заловена зад волана след употребата на алкохол. Книжката й била отнета, но след изтичане на наказанието шофьорските й права са възстановени.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия„Светлините на града“: Оттенъците на Шумен през обектива на Мустафа Мустафов
Следваща статияЕдногодишен мониторинг върху медиите стартира в Деня на Търновската конституция

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here