дом Култура Пленер живопис, посветен на Българското европредседателство, започна във Велики Преслав

Пленер живопис, посветен на Българското европредседателство, започна във Велики Преслав

0
ДЯЛ

Днес бе дадено началото на Пленер живопис „Велики Преслав от Златния век до Българското председателство на ЕС“. Събитието е част от проекта „Месец на Българското председателство на Съвета на ЕС във Велики Преслав“, който се осъществява по грантова схема „Подкрепа на инициативи на общините, свързани с регионалното измерение на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018“.
В пленера ще вземат участие шестима художници, като пет от тях са представители на Дружеството на шуменските художници и Представителството на СБХ в Шумен. Това са художниците Александър Величков, Свилен Земеделски, директорът на Художествената галерия „Елена Карамихайлова” – Шумен Диян Евтимов, доц. Валентин Кулев – художник и преподавател в ШУ „Епископ Константин Преславски“, Дарина Минева – специалист „Култура и ВО“ в Община Велики Преслав, а към тях ще се присъедини и Полина Маринова – художник и специалист „СП“ в Община Велики Преслав.
„Няма конкретна тема, по която да работим. Но щом е Велики Преслав, тематичното обвързване на творбите е със Стария град и величието на Симеоновата столица“, заяви за 24shumen.com доц. Валентин Кулев, художник и преподавател в Шуменския университет.
Пленерът ще се закрие на 13 април от 17.00 часа с изложба в Арт – галерията на Община Велики Преслав.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВ третия ден на Великден шуменци се покланят пред иконата на Света Богородица „Скоропослушница“
Следваща статияПразниците отминаха, остана …боклукът