дом Криминале Пламна покрив на заведение в Градската градина в Шумен, 32-годишен подпали чужда...

Пламна покрив на заведение в Градската градина в Шумен, 32-годишен подпали чужда къща

0
ДЯЛ

В петъчния ден в 10.20 часа е приет сигнал за пожар в покрив на търговски обект в Градската градина в Шумен, съобщиха от пресцентъра на полицията.
На място бил пратен екип. Веднага след това и втори. Огнеборците установили, че пламъците тръгнали след огневи работи. При извършване на ремонтни дейности на покрив на заведение с газова горелка, несъзнателно е запалена дървена покривна конструкция. Пламъците били локализирани, пожарът е погасен с помощта на 3 тона вода, прахов пожарогасител. Благодарение на бързата реакция на огнеборците сградата е спасена, унищожени са около 6 кв.м. покривна конструкция.
В следобедните часове е възникнал пожар в къща в село Панайот Волов. Към ул.“Александър Стамболийски“ е насочен екип. На място огнеборците заварили да гори покрив на къща. Пламъците, които обхванали площ от около 100 кв. м. покривна конструкция са погасени с помощта на 26 тона вода от 3 противопожарни екипа. При извършения оглед станало че има данни за палеж. В хода на проведените оперативни действия бил установен извършителя – местен 32-годишен жител. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 330 от НК.
На 25 е погасен пожар в сухи треви и храсти на ул.“Северна в Шумен, който е без материални загуби. В съботния ден в селото са горели отпадъци, оказано е съдействие за обезопасяване на катастрофирал автомобил на разклона за село Миланово.
През последните 24 часа дежурните екипи са реагирали на пет сигнала за произшествия. Отстранен бил опасно надвиснал клон над детска площадка на ул. “Георги С. Раковски“ в Шумен, съдействали са за пренасяне на болна жена. Погасени са пожари в борови иглички по пътя за Ловната хижа в Шумен. Сигнал за пожара е бил приет в 12.01 часа вчера. Екип на шуменската пожарна погасил пламъците с помощта на 4 тона вода, спасена от опожаряване е 55 декара иглолистна гора.
Погасен е пожар в контейнер за смет на ул.“Ген. Драгомиров“ в Шумен. Ликвидиран е пожар в царевично стърнище след жп прелеза в село Дибич. Пламъците са погасени с помощта на 3 тона вода след получен сигнал в 15.35 часа на 27 септември. Спасени от опожаряване са оранжерии, които били в непосредствена близост до пожара.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия5 общини в областта с население под 8 000 души, най-малкото село с 8 души е Беджене
Следваща статияАпаши задигнаха телефон, документи и златен пръстен от домове в Нови пазар и Пет могили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here