дом Култура Пламена Стоянова победи в поетичния дуел на студентския литературен конкурс

Пламена Стоянова победи в поетичния дуел на студентския литературен конкурс

0
ДЯЛ

С общ резултат 45 на 24 Пламена Стоянова съссекундант доц. Юрий Проданов се наложиха убедително над тандема Надежда Романова и Антоний Петров в поетичния дуел на Националния студентски литературен конкурс на Шуменския университет.
Пламена Стоянова и доц. Юрий Проданов попедиха и в четирите тура на творческата надпревара. Най-осезателна разлика победната двойка постигна във втори кръг, в който поетесите трябваше да изтъкнат слабостите в поезията на противничката си. Пламена Стоянова спечели тура със съкрушителното 14 на 3.
Трети кръг бе времето, което секундантите трябваше да защитават поетесите. Тук Пламена Стоянова и доц. Юрий Проданов събраха 12 гласа срещу 6 за Надежда Романова и Антоний Петров.
В последния четвърти кръг, в който авторките трябваше да пишат по зададена от публиката тема, резултатът бе почти равен – 10 на 7, но отново за победителите.
В първия тур публиката предпочете стиховете на Пламена Стоянова, която получи само с 1 глас повече от Надежда Романова.
Тазгодишният дуел бе 4 в историята на Националния студентски литературен конкурс. Победител в първия бе Антоний Петров.
Поетичните битки се организират от писателя Петър Чухов.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия18 май: Денят, в който започваме да работим за себе си
Следваща статияЗапочнаха номинациите за наградата „Златен век“ на Община Велики Преслав

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here