дом Общество Пилотна система за разделно събиране на отпадъци ще стартира във Велики Преслав...

Пилотна система за разделно събиране на отпадъци ще стартира във Велики Преслав и село Троица

0
ДЯЛ

Пилотна система за разделно събиране на отпадъци от опаковки от хартия, картон, пластмаса и стъкло „От врата на врата“ ще бъде въведен в един район на Велики Преслав и в село Троица. Това съобщиха от Община Велики Преслав. За целта ще бъдат регистрирани всички домакинства в района, търговските обекти, заведенията за хранене, административните сгради и др.
Всяко включено в пилотната схема домакинство и/или обект ще получи информационна брошура, чували за разделно събиране на отпадъци, както и график за тяхното обслужване. Инициативата е част от информационната кампания, която ще представи събирането, транспортирането, третирането и оползотворяването на отпадъците, които се образуват в домакинствата, в административните и в стопанските сгради, възможностите за тяхното разделно събиране, нерегламентираните замърсявания и др.
Партньор в начинанието ще бъде екипът на „Hunt on Photos Studio“, създал оригиналното лого на кампанията. В рамките на информационната кампания ще бъдат отпечатани и разпространени листовки, банери и брошури, ще бъдат подготвени и информационни видео клипове. Ще бъдат поставени оригинални и забавни табели с еко послания.
За популяризиране на общинските политики в областта на управление на отпадъците ще се използва брандирано транспортно средство. Ще бъдат изработени еко торбички от плат за многократна употреба. На официалната интернет страница на общината www.velikipreslav.bg, ще бъде създаден панел на информационната кампания, на който ще се публикуват актуална информация и указания.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКласификацията на медицински отпадъци става комплексна услуга
Следваща статияРегистрират частните кладенци в община Каспичан до 27 ноември

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here