дом Култура Пиесата „Щастливеца“ закрива театралния фестивал в Шумен

Пиесата „Щастливеца“ закрива театралния фестивал в Шумен

0
ДЯЛ

С пиесата на Руси Божанов „Щастливеца“ трупата на Сатиричния театър „Алеко Константинов ще закрие Международния театрален фестивал“Друмеви театрални празници“. Постановката и сценичния вариант са дело на проф. Здравко Митков. А сценографията на Петър Митев.
Спектакълът разглежда съдебния процес срещу убийците на големия български писател Алеко Константинов. В неговия образ ще се превъплъти актьорът Калин Врачански.
„В пиесата видях една тъжна фантазия – размисъл за българската народопсихология. И не на последно място като еманация на най-характерното за уродливите български реалности. Нашето представление не търси литературните прототипи, а пълнокръвните съвременни проявления на разтърсващ национален конфликт“, споделя режисьорът проф. Здравко Митков.
Късно тази вечер ще бъдат обявени наградите за най-добра мъжка и женска роля, режисура и цялостен спектакъл.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПри избори днес: ГЕРБ печели 25,8%, БСП – 22,6%, ДПС – 8,1%, партия на Слави Трифонов – 30,4%
Следваща статияВицепрезидентът Илияна Йотова идва във Велики Преслав на 24 май