дом Култура Пиесата „Нирвана“ на Шуменския театър получи награда за цялостен спектакъл

Пиесата „Нирвана“ на Шуменския театър получи награда за цялостен спектакъл

0
ДЯЛ

С протокол на 5-членно жури бяха обявени наградите на 28-я Международен фестивал „Друмеви театрални празници“, който се проведе в Шумен.
Наградата за цялостен спектакъл се присъжда на пиесата „Нирвана“ на Драматичен театър „Васил Друмев“.
За най-добра мъжка роля бе отличен актьорът Захари Бахаров в спектакъла „Чамкория“ по романа на Милен Русков.
Наградата за режисура бе присъдена Дамян Тенев за представлението „Една торба барут“ на Сливенския драматичен театър по разкази на Йордан Йовков.
За женска роля бе отличена актрисата Ирина Митева в „Нирвана“.
В направление „Авторски прочит“ награда за драматургия не се присъжда, обяви председателят на журито актьорът Ириней Константинов. Както и за музика.
„Пет дни Шумен действително беше столица на българския театър. Благодаря за дръзновението на всички състави и трупи, които участваха във фестивала. На тази прекрасна публика, която доказа, че в този град има дух“, заяви зам.-кметът на Шумен Найден Косев при закриването на фестивала.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗабавления през лятото: Детска работилница за малчуганите на Шумен
Следваща статияДГС отчете: Едно нарушение за изминалата зима е регистрирано на Шуменското плато