дом Култура Пианистът Станислав Димитров с концерт в родния Шумен на 15 ноември

Пианистът Станислав Димитров с концерт в родния Шумен на 15 ноември

0
ДЯЛ
????????????????????????????????????

Пианистът Станислав Димитров, който живее и развива успешна кариера в Германия ще бъде солист в концерта на шуменските симфоници този четвъртък. Той ще зарадва публиката в родния си град с прекрасния и виртуозен Втори концерт за пиано и оркестър от Сергей Рахманинов. Концертната програма е допълнена с други шедьоври на руската музика. „Танц на рицарите“ от балета „Ромео и Жулиета“ е една от най-разпознаваемите симфонични творби, а Класическата симфония от същия автор – Сергей Прокофиев „изненадва“ публиката с моцартовия си стил.
Концертът е начален час 18.35 часа в концертна зала „Проф. Венета Вичева“.
Станислав Димитров е роден на 1991 година в Шумен, където прави първите си стъпки в музиката. На 5-годишна възраст започва с пеене при Дора Младенова и Мила Маврова, а първи уроци по пиано той взима от Ирма Джанкова в СУ „Сава Доброплодни“. От 2006 година е приет да учи пиано в НУИ „Добри Христов“ гр. Варна при Анна Върбанова. От 2011 година следва пиано в държавния Университет за музика и приложни изкуства в град Щутгарт, Германия при проф. Фридеман Рийгер. През 2017 Магистърска степен с пълно отличие, а след това специализира една година в същия университет.
Станислав Димитров участва в множество майсторски класове при изявени и световно признати преподаватели и концертиращи пианисти като проф. Майкъл Рол, проф. Дерек Хан, проф. Андржей Яшински, проф. Борис Блох, проф. Томислав Байнов, проф. Джон Кенет Адамс, проф. Тамара Поддубная, проф. Фабио Бидини, проф. Сун Бей Ким, проф. Фридеман Рийгер, проф. Красимира Джордан и др.
През 2016 и 2017 година Станислав Димитров е поканен да журира на държавния, регионален конкурс „Jugend musiziert” в градовете Тюбинген, Улм и Хайлброн.
Станислав Димитров свири в камерни състави, изнася солови рецитали и концерти в Германия, Австрия, Испания, Италия, Швейцария и България.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПрезидентът Радев наложи вето на по-високите данъци за старите автомобили
Следваща статияКФН: С „бонус-малус“ над 80% от собствениците на коли ще плащат по-евтина „Гражданска отговорност“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here