дом Здраве Пет планови операции ще бъдат извършени в МБАЛ – Шумен днес

Пет планови операции ще бъдат извършени в МБАЛ – Шумен днес

0
ДЯЛ

Пет планови операции – три в отделението „Уши, нос, гърло” и две в отделението по „Ортопедия и травматология”, ще бъдат извършени в МБАЛ – Шумен днес, съобщи за 24shumen.com д-р Йорданка Маринова, ръководител направление „Медицинска дейност” в лечебното заведение. Това се прави след като изпълнителният директор на МБАЛ – Шумен д-р Димитър Костов е издал заповед във връзка със заповедта на здравния министър за възстановяване на плановите операции. В останалите отделения засега се извършват само спешни операции. В Първо вътрешно отделение днес са приети планово за лечение и трима пациенти с ревматологични заболявания.
Нуждаещите се от планова операция трябва да вземат направление от специалист, след което ще получат дата за планов прием в Областната болница. Това се отнася и за тези, които са имали такова направление преди спирането на плановите операции в края на миналата година, заради коронавируса, защото тяхната валидност вече е изтекла.
Днес е извършена реимунизация на медиците, които първи бяха ваксинирани в Шумен срещу COVID-19 на 28 декември миналата година. През следващите дни втората доза от ваксината ще получат и медицинските кадри от Комплексния онкологичен център и Спешна помощ.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКметът на Мадара предлага референдум за отделяне на селото от община Шумен
Следваща статияТема пред ЕС: Свободно пътуване само за ваксинирани?!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here