дом Здраве Пет жертви на COVID-19 в Шуменско за денонощие, сред заразените са двама...

Пет жертви на COVID-19 в Шуменско за денонощие, сред заразените са двама младежи на 19 години

0
ДЯЛ
Колаж: 24shumen.com

Пет са жертвите на COVID-19 в Шуменско за изминалото денонощие. Три жени на 75, 87 и 60 години са починали вчера. Тази сутрин болестта е покосила двама мъже на 50 и 75 години. Това съобщи д-р Йорданка Маринова – ръководител на направление „Медицинска дейности” в лечебното заведение.
По думите й хоспитализираните в МБАЛ-Шумен пациенти в COVID-19, към 9.30 часа днес, са 222-ма. От тях 165 са с положителен тест за коронавирус, а 57 са с клинична картина за COVID-19 и се изчакват резултатите от тестовете им.  В болницата вчера са настанени 34 заразени с COVID-19, или със съмнения за коронавирусна инфекция. По спешност е изпразнен половин етаж от АГ-отделението, за да бъдат приети новите пациенти. „МБАЛ-Шумен е лечебното заведение с най-много хоспитализирани болни с коронавирус в страната и е единствената болница в областта, която приема по спешност, 24 часа в денонощието, пациенти с различни диагнози“, отбеляза д-р Маринова.
74-ма са новодиагностицираните с коронавирус вчера. Това съобщиха от РЗИ-Шумен.
Най-младите, заразен с коронавирус в областта, са момче и момиче, на 19 години, от Шумен. Най-много регистрирани случаи на COVID-19 през вчерашния ден има в областния град  – 39.  Следват с. Веселиново с 8, Велики Преслав със 7, Нови пазар с 3, Венец и Върбица с два. По един нов случай на коронавирус има установени в Каспичан, Хитрино, в селата Мараш, Тодор Икономово, Миланово, Велино, Кюлевча, Пристое, Салманово, Новосел, Ветрище, Лятно, Пристое.  
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПускат допълнителни автобуси за Архангелова задушница
Следваща статияОтстраняват се 12 аварии по довеждащия водопровод, работят всички екипи на ВиК-Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here