дом Здраве Петима с COVID-19 са в ОАИЛ на МБАЛ-Шумен

Петима с COVID-19 са в ОАИЛ на МБАЛ-Шумен

0
ДЯЛ
Колаж: 24shumen.com

Петима пациенти с COVID-19 са настанени за лечение в ОАИЛ на Многопрофилната болница в Шумен. Четирима от болните са интубирани. Това съобщиха от лечебното заведение.
Към 10,00 часа днес броят на настанените в ковид отделенията на МБАЛ-Шумен е 160. От тях 114 са с потвърден коронавирус, а другите 46-има очакват резултат от PCR теста.
Новоприетите пациенти през изминалите 3 дни са 20-има. Изписаните са 26-има.
Починалите пациенти с COVID-119 от петък до 10,00 часа днес са петима. В петък живота си са изгубили две жени на 71 и на 76 г. В събота са починали трима – две жени на 73 и на 78 г, и мъж на 71 г.
„Натискът към МБАЛ определено намалява. През последните дни имаме по-малко приети и повече дехоспитализирани. За съжаление обаче не е малък броят на починалите“, каза д-р Йорданка Маринова, ръководител направление „Медицинска дейност” в МБАЛ-Шумен.
В Единния информационен портал за COVID-19 на 8, 9 и 10-ти януари са регистрирани общо 16 нови случая на жители на област Шумен с положителни за коронавирус проби. Няма положителни случаи на лица под 18 г.
Разпределението на положителните за коронавирус по дни е както следва:
08.01.2021 – деветима души
09.01.2021 – петима души
10.01.2021 – двама души
Разпределението на положителните за коронавирус по общини и населени места общо за трите дни е както следва:
Община Шумен – 12 души. От тях девет жени и трима мъже на възраст между 24 и 79 г. Всички са жители на града;
Община Нови пазар – един мъж на 76 г. от града;
Община Смядово – една жена на 44 г. от града;
Община Каспичан – един мъж на 32 г. от Плиска;
Община Върбица – една жена на 24 г. от с. Божурово;
Общо за област Шумен случаите на регистрирани в Единната информационна система положителни за Covid-19 достигнаха 4430 души.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗапочва данъчната кампания за доходите на физическите лица
Следваща статияОтвориха пътя за Стария град

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here