дом Общество Перспектива: Медицинският филиал в Шумен става факултет

Перспектива: Медицинският филиал в Шумен става факултет

0
ДЯЛ

Ръководството на Медицинския университет във Варна е заявило желание за предоставяне за ползване на третия етаж на Белодробната болница в Шумен. Разширяването на базата е във връзка с трансформирането на шуменския медицински филиал във факултет – съобщи на заседание на постоянната комисия по здравеопазване и социална политика зам.-кметът д-р Светлана Маркова. С нея вече са водени разговори в тази посока.
Решаването на въпроса с разширяването несъмнено ще увеличи приема в двете специалности „Медицинска сестра“ и „Акушерка“, убедена е д-р Маркова.
„Аз например пледирам горещо за разкриване на специалността „Клиничен лаборант“. Това е много рядка специалност“, съобщи д-р Маркова.
От първия випуск медицински сестри шест ще бъдат назначени в Комплексния онкологичен център в Шумен. 5-6 ще започнат работа в МБАЛ, допълни тя със задоволство.
Предложението на университета ще бъде включено като допълнителна точка в дневния ред на предстоящата сесия.
Съветниците обсъждаха оживено и предстоящото изграждане на Дом за възрастни хора в шуменското с. Друмево. Кметът Любомир Христов вече е посочил в докладна, че сградата на бившото Родилно в селото ще бъде отдадена под наем на частна фирма, която ще предоставя социални услуги на изпаднали в беда пациенти.
„Става дума за осигуряване на 24 часово пълно медицинско обслужване и рехабилитация. Ще бъдат открити и работни места“, каза за 24shumen.com председателят на комисията д-р Стоян Тодоров.
Идеята за изграждане на такъв център е на бившия зам.-кмет по здравеопазване Седат Кадир и сега ще бъде реализирана.
Снимка: Медицински университет- Варна
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМарково и Косово без вода до утре в 17.00 часа заради авария
Следваща статияГлоба от 160 лева грози всеки, отказал да се включи в преброяването през 2021 година

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here