дом Общество Пенсионери и деца в авангарда на протеста срещу социалните жилища в кв....

Пенсионери и деца в авангарда на протеста срещу социалните жилища в кв. „Тракия“

0
ДЯЛ

Деца с велосипеди и пенсионери застанаха в авангарда на протестното шествие тази вечер срещу строителството на социални жилища в кв. „Тракия“ в Шумен.
Около 50 недоволни от решението на Общинския съвет се събраха пред паркинга на ул. „Тракия“ № 9, за да протестират. С плакати с надписи „Детски площадки, а не бетон“ и призиви „Елате при нас. Протестът е за вас“, гражданите се отправиха на протестно шествие. В челото на колоната застанаха деца с велосипеди.

Живеещите в квартала вече са събрали 500 подписа против изграждането на социалните жилища по Оперативна програма „Региони в растеж“.

„Не желаем квартала да се превърне в гето. Искаме да се запазят зелените площи и детските площадки“, категорична бе една от организаторките на протеста Таня Христова. Тя обясни, че хората от квартала изпратили питане до кмета на Шумен Любомир Христов за намеренията на Общината. „Отговориха ни след два месеца“, жалва се недоволната жена.
Сред недоволните бяха Илиян Илиев и Бибо Янков, които организираха зимните протести срещу високите цени на горивата.
Колоната на недоволните поведе Росен Миленов от „Прогресивно общество“, който в началото на юни организира протест в центъра на Шумен.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПри съседите: Задържаха баща и син за убийството на съсед в търговищкото село Давидово
Следваща статияСлънчев и топъл 20 август

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here