дом Общество „Пеницилин“ на килограм: Развалена стока втрещи клиенти на хипермаркет (снимки)

„Пеницилин“ на килограм: Развалена стока втрещи клиенти на хипермаркет (снимки)

0
ДЯЛ

Вакумирани парчета кашкавал предизвикаха възмущение у клиенти на верига хипермаркети в Шумен, които сигнализираха в редакцията на 24shumen.com. “Хората плащат луди пари за сирене с благородна плесен, а ние си купуваме мухлясал кашкавал на промоция”, шегуват се потребителите, които се натъкнали на неприятната гледка. Изненадващо, това не бил изолиран случай, а цяла партида, покрита с мухъл, посочват клиентите, които недоумяват защо артикулите не са изтеглени от пазара, а са разположени на регалите с млечни продукти.

Според експерти в редки случаи, някои форми на мухъла произвеждат токсини, които сериозно могат да ви разболеят. Един от тези токсини дори се свързва с рак на черния дроб. Най-важното, което трябва да знаете, когато става въпрос за опасностите за здравето от мухлясала храна, е, че има разлика за каква храна точно става въпрос. С твърди храни, като пармезан, моркови и салам, е напълно безопасно да премахнете плесенясалата част и да изядете останалото. Но меки храни, като бри, хляб или грозде, трябва задължително да изхвърлите. Учените предупреждават, че по храните се развиват стотици видове плесен (повечето много вредни за човешкия организъм), а така наречената благородна плесен, сред които е пеницилина, се развиват при много специфични условия и са рядкост. Някои плесени са силно отровни и образуват токсични и канцерогенни вещества. Такива са цялата група митотоксини, които при натрупване в организма, след време предизвикват сериозни заболявания. Особено вредно е душенето отблизо на мухлясалата храна в опит да се установи дали мирише на лошо. Така спорите попадат директно в белите дробове, полепват по лигавиците и започват да се размножават, постепенно образувайки мини токсични петна. Така че,  ако ниската цена ви поблазни, то не бива да рискувате с подобни покупки.

24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНощ в библиотеката: Атрактивни експозиции, музика, награди, игри и забавления
Следваща статияБезплатен басейн за малчуганите в Деня на детето

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here