дом Общество Параграф 22: Болничният параклис още стои заключен

Параграф 22: Болничният параклис още стои заключен

0
ДЯЛ

Седем месеца след освещаването, болничният параклис „Св. Пантелеймон“ все още е заключен. „Изобщо не е отварян, не можем една свещичка да запалим за здравето на наши близки, които се лекуват. Нали затова го освети владиката, за да има помощ свише“, негодуват шуменци. „Нито се отваря, нито се поддържа, а e на видно място – до входа на болницата“, възмущават се те.
Ревностна християнка сподели пред 24shumen.com, че тези дни измела „цяла лопатка с фасове“. „Вероятно и алкохол се лее нощем“, предполага тя. И пита :какво е това нехайство и безотговорност от свещениците, които са поели ангажимент пред Варненския и Великопреславски митрополит Йоан да се грижат за Божия дом.
Жената посочи примери, в друга област, почти в гората имало издигнат параклис, който греел от чистота и обгрижване. „Въпрос на съвест“, категорична бе тя.
Дамата благодари на Община Шумен и лично на кмета Любомир Христов,за това да бъде поставен павилион за продажба на свещи. „За съжаление помещението и то стои заключено. Хората, които минавали питали: „какво ще продават в това магазинче“?
24shumen.com потърси коментара на протосингела на Варненска и Великопреславска митрополия отец Димитър. Ето неговото мнение за заключения имот, поверен за обгрижване от Православната църква:
„Дядо владика е запознат с проблема. В митрополията звъняха група християни, които питаха – какво правим с осветения параклис? Насочихме ги към архиерейския наместник на Шумен – отец Димитър. Въпросът е друг – няма пари за заплата, или някакво възнаграждение на жената, която ще продава свещите и ще поддържа параклиса в приличен вид. Средства за заплата трябва да се намерят. Друг вариант е, един от тримата свещеници в църквата „Св.Св.Три светители да поеме и болничния параклис, за да успокоим хората“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВелики Преслав с герб до месец
Следваща статияВижте къде спират тока