дом Наблюдател Пада мазилката от училище във Венец, директорът притеснен за учениците

Пада мазилката от училище във Венец, директорът притеснен за учениците

0
ДЯЛ

В критично състояние, с падаща мазилка, която е опасна за ученици и учители, Средното общообразователно училище „Никола Й.Вапцаров” във Венец ще посрещне новата учебна 2017-2018 година. Училището се води средищно. В него учат 283 ученици от първи до дванадесети клас от 12 населени места в общината, има прихождащи деца от община Каолиново.
„Болно ми е и обидно, че сградата е с такъв лош външен облик. Полагам всички усилия да задържим децата, но външния вид ги отблъсква. Освен, че заплашва здравето на учениците, тъй като падат късове от мазилката. Това е истината”, заяви за 24 shumen.com директорът на училището Селиме Кърджалиева. Тя е притеснена от състоянието на училището преди започване на учебния процес. Тъй като училището е публична общинска собственост, училищното ръководство не може да предприеме никакви действия за започване на ремонтни дейности. „Все пак школото е лицето на една община, нужна е реакция”, разсъждава директорът.
Кърджалиева поясни, че кметът на община Венец Нехрибан Ахмедова отдавна е запозната с проблема с докладна. „Нямам отговор”, лаконична бе Кърджалиева. Тя сподели, че общински съветници са поставили въпроса за лошото състояние на сградата. Те даже предложили от параграф „Капиталови разходи” в местния бюджет да бъдат отпуснати средства, но също имало мълчание по казуса.
И през тази година от бюджета на училището са осигурени средства за безплатен обяд на учащите.
Кметицата на Венец не бе открита за коментар на ситуацията. Така останаха незададени въпросите, предвижда т ли се ремонтни дейности в училището и Общинският съвет ще гласува ли средства за това.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияТрима тарикати ще заплатят солени глоби за неспазване на правилата в чужбина
Следваща статияКметът на Шумен прие новия изпълнителен директор на Карлсберг – България

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here