дом Общество Още 6 пациенти с коронавирус са починали през последните 24 часа в...

Още 6 пациенти с коронавирус са починали през последните 24 часа в МБАЛ- Шумен

0
ДЯЛ

Към 11.00 часа днес в МБАЛ има 247 пациенти с Ковид 19, 197 са с доказани проби и 50 съмнителни, за които се чакат резултати, съобщи д-р Йорданка Маринова от областната болница. Седем от пациентите са в ОАИЛ, от които 6 са интубирани. Вчера с приети 20 пациенти, изписани са 21. Шест пациенти с Ковид 19 са починали през последното денонощие. Вчера са починали трима пациенти – жена на 54, за която беше съобщено вчера, освен нея жена на 59 години и жена на 63 години. Днес до момента са починали трима – мъж на 54 години, мъж на 69 години и мъж на 52 години. През последната седмица има задържане в ръста на пациентите с Ковид-19, но броят на заразените остава висок, коментира д-р Маринова. 58 нови случаи в Шуменска област са отчетени за 9 декември от РЗИ – Шумен. Най-младият заразен е 18-годишно момче от Шумен, а най-възрастна е жена на 81 години от Нови пазар. Прави впечатление, че почти 40 % от заразените са в рисковата възраст над 60 години.
Най-много са случаите в община Шумен – общо 35. Почти всички са от областния град – 17 жени и 15 мъже, на възраст от 18 до 77 години. Освен тях, по един случай има в селата Струйно /мъж на 34 г./, Илия Блъсков /жена на 46 г./ и Вехтово /жена на 48 г./.
В община Нови пазар има 9 нови случаи. Осем от тях са в града – двама мъже и 6 жени. Единственият млад човек сред заразените е на 27 години, останалите са на възраст между 57 и 81 години. Освен в Нови пазар, един заразен има и в с. Памукчи, мъж на 70 години.
В община Каспичан има 7 нови случаи. Трима са новите заразени в града – две жени и 1 мъж, на възраст от 30 до 69 години. Останалите са в селата Върбяне – мъж на 20 г., Могила – жена на 63 г. и Кюлевча – мъж на 41 г., и в град Плиска – жена на 56 г.
В община Смядово има 3 нови случаи – две жени в града на 23 и на 66 г., и един мъж в с. Янково на 57 г.
Два са случаите в община Върбица, и двата в с. Бяла река – жена на 75 г. и мъж на 78 г.
Във Велики Преслав има един случай – жена на 73 г.
Един случай има и в община Венец – жена на 60 г. от село Ясенково.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМедиците от COVID сектора при КОЦ-Шумен са без министерски бонуси
Следваща статияНай-добрите ни бойци ще мерят сили в надпреварата за Балканската купа в Сърбия

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here