дом Здраве Още двама с COVID-19 в България

Още двама с COVID-19 в България

0
ДЯЛ
Pixabay.com

Още двама души са диагностицирани с COVID-19 у нас. Така общият брой на болните в България до момента става 43. Това съобщиха от Националния оперативен щаб за борба с коронавируса.
Новите случаи са от Плевен и София.
С 30% скочи броя на регистрираните болни вчера. В края на деня те бяха 41.
Всички настанени в болница са в стабилно състояние.
Засилва се контролът по границата и се разширява кръгът на лицата, които ще бъдат поставяни под домашна карантина. Това съобщи председателят на Националния оперативен щаб генерал-майор Мутафчийски на брифинг във ВМА. Причината е, че у нас вече са регистрирани и случаи на новия коронавирус при лица, завърнали се не само от държавите с високо разпространение на заболяването, но и от Дания, Нидерландия, Франция и Австрия.
На органите на граничния контрол е дадено указание да съдействат на гражданите за попълването на анкетни карти при влизане в страната. Целта е да се избегне подаването на невярна или нечетливо изписана информация, в това число телефонни номера и адреси. Последното е необходимо, за да бъдат улеснени служителите на вътрешното министерство и здравните власти, които имат ангажимент по издирване и установяване на контактни лица. Това стана ясно още от думите на началника на ВМА.
Италия продължава да е най-засегнатата страна в Европа. Само вчера новорегистрираните болни са 3 597 души, а общият брой на заболелите е 21 157.
На Балканите най-голям брой болни е регистриран в Гърция – 228. В Румъния диагностицираните с COVID-19 са 123, в Сърбия – 46, в Албания – 38, в Северна Македония – 19 и Турция – 6.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияГен. Мутафчийски разплака България: Предстоят ни времена на изпитания, ще се загубят човешки животи!
Следваща статияДъжд в неделя

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here