дом Общество Очаква се засилен трафик и задръствания по пътищата днес

Очаква се засилен трафик и задръствания по пътищата днес

0
ДЯЛ

Заради продължаващи ремонти, Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) очаква тежък трафик и задръствания по магистралите днес, неделя. От 12.00 ч. до 20.00 ч. се спира движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. За улеснение на трафика и повишаване на безопасността на движение в участъците с ремонт на автомагистралите „Тракия“ и „Хемус“ има две ленти в посока София и една за Бургас или Варна.
В пиковите часове при интензивен трафик е възможно по-бавно придвижване в участъците с ремонт и поради това шофьорите трябва да предвидят повече време за пътуване и да не предприемат рискови изпреварвания, предупреждават от пътната агенция.
Обновяването на виадуктите и тръбата за София на тунел „Витиня“, изграждани преди повече от 30 години, е наложително и трябва да бъде направено, за да се пътува след това по-удобно и безопасно. От АПИ обещават още ремонтните дейности на „Тракия“ да приключат преди началото на активния летен туристически сезон.
Алтернативен маршрут на „Тракия“ в посока Бургас е Подбалканският път I-6, а на „Хемус“ в посока Монтана и Видин – проходът „Петрохан“ и Искърското дефиле. За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност на 26 май ще има две ленти за влизащите в София по път I-1 (Е-79). По този начин пристигащите в столицата шофьори ще могат да пътуват по-удобно и безопасно. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е магистрала „Струма“.

Днес пътищата, по които не би трябвало да има тирове, са следните:

– автомагистралите;

– път I-1 с. Ребърково – Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16 Ребърково – Своге – Софийски околовръстен път в посока София;

– път I-1 – от Благоевград до ГКПП „Кулата“;

– път I-4 п. в. „Коритна“ – Велико Търново – Шумен;

– път I-5 Русе – Велико Търново;

– път I-8 ГКПП „Калотина“ – София;

– път I-9 Варна – Бургас;

– път II-18 Околовръстен път на град София;

– път II-99 Бургас – Царево.

Забраната не важи за камиони, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия76 машини за гласуване са осигурени за евроизборите в Шуменско
Следваща статияБракониер отсече 11 дървета в района на „Шуменско плато“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here