дом Общество От 15 до 50 бона глоби за фирми, замърсяващи въздуха

От 15 до 50 бона глоби за фирми, замърсяващи въздуха

0
ДЯЛ

От 15 000 до 50 000 лeва са санкциите, които се предвиждат за оператори, които са в нарушение на новите разпоредби на Закона за чистотата на атмосферния въздух (ЗЧАВ) и на Закона за управление на отпадъците (ЗУО). Това съобщиха от РИОСВ-Шумен.
Изменението в ЗЧАВ задължава операторите на големи и средни горивни инсталации с топлинна мощност по-голяма от 20 мегавата да монтират система за видеонаблюдение и контрол. Това важи само за тази част от тях, които ползват твърди горива и/или биомаса.
Изменението в ЗУО се отнася за лицата, оператори на съоръжения и инсталации за третиране и/или депониране на битови отпадъци с издадено комплексно разрешително. Тези инсталации и/или съоръжения също трябва да използват система за видеонаблюдение и контрол. Това ще позволи на РИОСВ и на органите на местно самоуправление да получават визуална информация относно прилагането на условията на издаденото комплексно разрешително.
Крайният срок за въвеждането на системата за видеонаблюдение и контрол е 15 декември.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЛюбомир Христов: Моята кауза е да работя за Шумен
Следваща статияТърсят се млади хора за обучение или стажуване по схемата „Младежка заетост“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here