дом Здраве От понеделник: Локдаун за 10 дни в цялата страна

От понеделник: Локдаун за 10 дни в цялата страна

0
ДЯЛ
Pixabay.com

Въвеждат се ограничителни мерки за цялата страна за 10 дни. Това обяви здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов на брифинг в Министерския съвет.
Затварят се училищата, детските градини и ясли.
Преустановяват се посещенията във всички заведения за хранене и помещения по Закона за туризма. Допускат се само доставки за дома.
Местата за хранене в хотелите следва да организират изхранване на гостите по стаи.
Игралните зали и казина се затварят, както и всички търговски обекти с нехранителни стоки. Изключение се допускат само за супермаркети и хипермаркети.
Преустановява се работата и на търговските центрове тип мол с изключение на хранителните магазини, доставчиците на платежни и съобщителни услуги, зоомагазини.
Спират се семинарите, конгресите, изложения и други от същия тип.
Фитнесите, басейните и залите за групови занимания и спорт също се затварят.
Кината, музеите, театрите също затварят врати.
Забраняват се всякакви мероприятия на открито. На сватби и кръщенета могат да присъстват до 15 души. Спортните състезания ще се провеждат без публика.
Университетите също минават на онлайн обучение. Възможни са само практики на студенти по медицина и дентална медицина, както и провеждане на държавни изпити при спазване на всички противоепидемични мерки.
Пазарите и тържищата ще работят при строго спазване на противоепидемичните мерки и въвеждане на еднопосочно движение.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМъж падна от мост в Шумен, размина се само с измръзване
Следваща статияПърви сме по смъртност от COVID-19 на Балканите и трети в света

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here