дом Криминале От началото на годината в Шуменско: 640 катастрофи, 13 жертви и 85...

От началото на годината в Шуменско: 640 катастрофи, 13 жертви и 85 тежко ранени

0
ДЯЛ

От началото на година до 13 ноември включително, на територията на ОДМВР-Шумен са възникнали 640 пътнотранспортни произшествия. Загиналите са 13, тежко ранените са 85. За същия период на миналата година катастрофите са били 587, в които са загинали 18 участници в движението, а 75 са били ранени.
През тази година най-голям е броят на катастрофите, които са станали след странично сблъскване между моторни превозни средства- 115. При тези произшествия е загинал един, а други десет участници в движението са ранени. Двама са загинали, а шестима са ранени в произшествия след удар между автомобили отзад. Общият брой на катастрофите от този вид е 66. Трима са загиналите след челен удар, 12 са ранените. Пешеходците, които са загубили живота са и на пътя, след като са били блъснати от автомобили са трима. Пострадали в същите по вид катастрофи са 22. След удар в дърво е загинал един, ранените са двама. След преобръщане на моторно превозно средство на пътното платно е починал един, а други двама са ранени.
65 са пътните инциденти, които са възникнали след блъскане в крайпътно съоръжение, 52 са възникнали след удар в паркиран автомобил, 26 след удар в дърво.
Неделя е денят, в който са погубени най-много човешки животи на пътя. Петима за загинали след катастрофи в последния ден от седмицата, 17 са ранените в общо 77 пътни инциденти. Петък е денят с най-много регистрирани произшествия тази година-109. 98 са инцидентите в четвъртък, в които е загинал един и са ранени 13 участници в движението. До момента в деня вторник не е имало жертви на пътя, ранени при катастрофи са 10 души.
През 2017 година неделя и сряда са били дните с най-много жертви на пътя. Шестима са загинали при катастрофи в неделя, а ранени са били 12. В деня сряда живота си на пътя са загубили шест души, а други осем са пострадали.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДенонощието на пътя: 4 ПТП, 24 акта и 33 глоби с фиш
Следваща статияСтатистиката: Средната работна заплата в Шумен се покачи на 923 лева

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here