дом Общество От днес отглеждащите Източнобалканска свиня заявяват помощ по de minimis

От днес отглеждащите Източнобалканска свиня заявяват помощ по de minimis

0
ДЯЛ

От днес, 26 ноември Държавен фонд „Земеделие“ започва прием на заявления по de minimis на земеделски стопани отглеждащи Източнобалканска свиня. Приемът ще продължи до 3 декември, а до 19 декември ще бъдат изплатени средствата.
Финансовата подкрепа е в размер до 75 лв. за едно животно за неговото изхранване до края на 2019 г. Общият размер на подпомагането за един земеделски стопанин по схемата de minimis не може да надхвърля левовата равностойност на 25 000 евро (48 895.75 лв.) за период от три данъчни години (2017– 2019 г.).
Средствата се изплащат на регистрирани земеделски стопани, които имат сключен договор за развъдна дейност с „Асоциация за развъждане и съхранение на Източнобалканска свиня”, притежават актуална регистрация съгласно Наредба № 3 от 1999 г. за създаване и поддържане на регистър на земеделските стопани, нямат изискуеми задължения към ДФ „Земеделие” и не са производство по несъстоятелност или ликвидация.
Подкрепата има за цел да компенсира част от производствените разходи по изхранване на животните и за справяне с последствията от ограничителните мерки във връзка с Африканската чума по свинете. Бюджет на помощта за 2019 г. е до 90 000 лева.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОбновения публичен модул на ИСУН и процедури за кандидатстване, представя ОИЦ-Шумен
Следваща статияДве гайди и сборници с ноти получиха ученици от СУ „Сава Доброплодни“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here