дом Общество Отчет: МБАЛ – Шумен с положителни финансови резултати

Отчет: МБАЛ – Шумен с положителни финансови резултати

0
ДЯЛ

Мерките за подкрепа на гражданите на община Шумен във връзка с последствията от коронавируса – неплащане на такси за ползване на детски градини и ясли, предложени в докладна на трима общински съветници от БСП не бяха подкрепени на заседание днес на постоянната комисия по здравеопазване и социална политика. „За“ гласува един съветник, а петима се въздържаха.
„Финансовите резултати на МБАЛ-Шумен са добри, но трудни години предстоят пред ръководството. Проблемът е с кадрите, голяма част от лекарите са на пенсионна възраст“, заяви председателят на комисията д-р Ивайло Петров по повод предстоящото общо събрание на акционерите.
Той отбеляза, че констатациите в доклада са направени подробно и професионално. А трудност за ръководството е да работи“ по този начин на финансиране“.
Стана ясно, че само две от десетте общини в Шуменска област не са подкрепили финансово Многопрофилната болница, докато другите осем са откликнали с дарения и парична помощ.
„Приходите са увеличени, но най-важното е че загубите са силно намалени. Към 2019 година те са само 361 хиляди лева“, съобщи зам.-кметът по здравеопазване д-р Светлана Маркова. Тя се позова на одиторския доклад.
Съветник припомни оставеното наследство от над 2 милиона задължения, които вече са в историята.
На въпрос има ли потенциал за развитие на дейността в болницата в Нови пазар отговорът на д-р Димитър Костов, изпълнителен директор на МБАЛ-Шумен бе положителен. Той смята, че трябва да бъдат вложени средства в освежаване на базата. Но и там се очертавал проблем с персонала. Пациентите, които се настаняват, имат нужда от продължително лечение. В такива общински болници обаче нямало сигурност за пациента. Нямало и адекватна помощ. „Такива болници не трябва да съществуват, колкото и да не искат да го чуят някои от общините“, заключи д-р Костов. Аргументът му – рискувал се животът на пациентите в тези лечебни заведения.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОбщина Нови пазар обяви конкурс за директор на Дневния център за деца с увреждания
Следваща статияРекорд! 132-ма новозаразени с COVID-19 в страната, в Шуменско само 1

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here