дом Общество Отхвърлиха идеята за кръгово край Дибич, намаляват разрешената скорост в участъка

Отхвърлиха идеята за кръгово край Дибич, намаляват разрешената скорост в участъка

0
ДЯЛ

Отпадна идеята за изграждане на кръгово кръстовище в опасния участък на входа на село Дибич. Това реши по време на днешното заседание Областната транспортна комисия. Бяха представени набелязаните мерки за обезопасяване на кръстовището, в района на което са ставали множество пътнотранспортни произшествия. Вместо първоначалния вариант за кръгово, който не бе одобрен заради липсата на достатъчно място, Комисията реши да бъдат поставени два нови знака В26. Те ще бъдат за движещите се по главен път II-73 Шумен-Карнобат. С тях се забранява движение със скорост, по-висока от означената. Новото ограничение ще бъде 60км/ч. Освен това ще бъде премахната старата автобусна спирка, а на нейно място ще бъде поставена нова.
От Пътна полиция при ОД на МВР се ангажираха да продължат да осъществяват засилен контрол на преминаващите МПС в района на село Дибич.
Представителите на общините докладваха за извършената дейност за подобряване състоянието на пътната маркировка и пешеходните пътеки в общините в изпълнение на решение на комисията от края на месец февруари тази година, на база извършени проверки в населените места и констатирани много нередности при изпълнение на маркировката. От представената информация стана ясно, че в общините се работи за опресняване на пешеходните пътеки, нови пътни знаци са поръчани и предстои тяхното поставяне.
Инспектор Мирослав Миронов от сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР съобщи, че предстои втора проверка за състоянието на пътната маркировка.
„Според нареждането до 31 август 2018 г. всички пешеходни пътеки, както и останалата пътна маркировка трябва да са изправни“, каза Мирослав Миронов.
„Предстои комисия, назначена със заповед на областния управител, да извърши проверка на маркировката, както и на нерегламентираните сметища в общините“, съобщи заместник-областният управител Петко Шаренков. Комисията ще извърши проверките през периода от 15 юли до 20 август.
Областната транспортна комисия реши още, да бъде открита нова автобусна линия от Шумен до село Векилски, община Никола Козлево. Искането за това е от община Никола Козлево. „Автобусът може да бъде ползван от жителите и на общините Каспичан и Нови пазар, разписанието е съобразено и удобно и за пътуващите ученици“, обясни заместник-кметът на общината Иван Иванов.
Направени бяха промени в състава на комисията, която извършва ежемесечен контрол и проверки на нерегламентираните превози на пътници и товари на територията на област Шумен.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКметът Нида Ахмедов посрещна абитуриентите на Каолиново, поднесе им подаръци
Следваща статияБратът на Велико: Той е тих и богобоязлив човечец, действал е при неизбежна самоотбрана

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here