дом Общество Отстраняват се 12 аварии по довеждащия водопровод, работят всички екипи на ВиК-Шумен

Отстраняват се 12 аварии по довеждащия водопровод, работят всички екипи на ВиК-Шумен

0
ДЯЛ

Служители на ВиК-Шумен работят в момента по отстраняване на 12 аварии по довеждащия водопровод от язовир „Тича“. Към момента всички екипи на водното дружество са на терен. Работата върви по план. В една от точките работи екип от ВиК-Търговище. Това съобщи за 24shumen.com управителят на ВиК-Шумен Жанета Панайотова.
Очаква се авариите да бъдат отстранени до 18.00 часа, след което ще започне пълнене на системата. Водата ще дойде в обявения по-рано срок 01.00 часа. От ВиК-Шумен информираха още, че ремонтите са заочнали още от 00.00 часа днес.
12 екипа работят за възстановяване на нормалното водоподаване към общините Шумен, Търговище и Велики Преслав
Внезапното спиране на електроподаването, без предупреждение, от страна на „Електроснабдяване Север“ към помпена станция „1300 години България“ причини проблеми във водoподаването към общините Шумен, Търговище и Велики Преслав. След обход и анализ, беше изготвен план за действие и днес, в 0:00 часа започна отстраняването на многобройните аварии, възникнали по довеждащия водопровод от яз. „Тича“.

За изпълнение на планираните работи се наложи спиране и изпразване на довеждащия водопровод, което засегна общините Шумен, Търговище и Велики Преслав.
Дейностите се изпълняват по предварително изготвения план. Мобилизирани са 12 екипа от четирите експлоатационни района на ВиК-Шумен. Част от авариите бяха отстранени без спиране на водата. През днешният ден, след източване на водопровода, са планирани работи по 12 участъка, в това число 7 аварии в шахти въздушници и оттоци по трасето на водопровода.
„Загрижени сме за случващото се и внезапното спиране на електроподаването към нашите съоръжения. Само за по-малко от месец това е втори такъв случай. Освен че се нарушават експлоатационните характеристики на съоръженията и се налага изпразване на довеждащ водопровод, тези аварии причиняват сериозни неудобства на нашите клиенти – както на домакинствата, така и на бизнеса, учрежденията, болниците, общинските сгради“, каза Жанета Панайотова, управител на ВиК-Шумен. „Надяваме се да намерим начин, съвместно с ръководството на „Електроснабдяване Север“, за подобряване на комуникацията в такива случаи, за да не се допуска подобно нарушаване на целостта на довеждащите съоръжения на дружеството ни и да страдат нашите клиенти“, допълни тя.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПет жертви на COVID-19 в Шуменско за денонощие, сред заразените са двама младежи на 19 години
Следваща статияОнлайн конкурс за детска рисунка организира Община Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here