дом Общество Отстраняват опасни дървета по пътеката към заслон „Бигора“

Отстраняват опасни дървета по пътеката към заслон „Бигора“

0
ДЯЛ
Снимка: ПП "Шуменско плато"

Отстраняват се опасни дървета по пътеката в района на заслон „Бигора“. Това съобщиха от пресцентъра на ПП „Шуменско плато“.
Общо 11 дървета от вида бук са определени за премахване от междуведомствена комисия, съставена от специалисти лесовъди от ДГС, СИДП, ПП „Шуменско плато“ и експерти от община Шумен. Спешното отстраняване и извозването на дървесината се извършват при спазване на законовите изисквания.
Отсичането се налага като превантивна мярка, тъй през миналата и през тази година няколко пъти падаха клони и дървета на пътеката, което застрашава живота и здравето на преминаващите граждани. Частично са разрушени и перилата на моста в местността „Операта“. В този участък – от лесопарк „Кьошковете“ през заслон „Бигора“ към пещера „Русалка“, гората е стара и буковите дървета са на близо 130 години. При този вид признаците на загниване не са ясно изразени и междуведомствената комисия реши да се премахнат 25-метровите дърветата от горната страна на пешеходната алея в опасния участък за да се предотвратят евентуални инциденти.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОнлайн конкурс за детска рисунка организира Община Шумен
Следваща статияЗам.-министър Бойко Пенков в Шумен: Болниците, които отказват прием на пациенти с COVID-19 подлежат на санкции

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here