дом Общество Отпуснаха 20 000 000 лева помощ за родители в неплатен отпуск

Отпуснаха 20 000 000 лева помощ за родители в неплатен отпуск

0
ДЯЛ

20 000 000 лева отпусна правителството за подпомагане на родители в неплатен отпуск. С парите ще бъдат подпомогнати около 55 000 семейства в страната. Помощта ще е еднократна в размер на 375 лева. Мярката е насочена към работещи родители, които са в неплатен отпуск при изчерпани възможности за платен отпуск, помощта касае и самотните родители.
Подоходен ще е критерият за отпускане на помощта, като изискването е месечната сума на член от семейството да не надвишава 610 лева. Това обяви на брифинг социалният министър Деница Сачева. Тя уточни, че парите ще започнат да се отпускат от следващата седмица.
Финансовият министър Владислав Горанов обяви, че БНБ и търговските банки у нас са приели единен механизъм за разсрочване на задължения за срок до 6 месеца. Отстъпката се отнася за редовно обслужвани заеми или такива в просрочие не повече от 3 месеца до март тази година.
На брифинга присъства и премиерът Бойко Борисов, който обясни, че за всяка предложена мярка работи колектив, който извършва огромна работа. Премиерът съобщи, че до 2-3 месеца България ще започне да произвежда и тестове. Така ще може моите колеги един ден да не се превърнат в брокери, обясни той.
Борисов заяви, че силно се притеснява от усещането, че COVID-19 ще ни подмине заради ниската заболеваемост и смъртност в страната.
„Затова поех ангажимент да кажа – всеки, който излиза да си слага маска, ако няма такава – шал“, каза Борисов. От днес в полунощ ще бъде забранено излизането навън без предпазни маски.
Борисов информира още, че са поръчани 30 000 PCR теста от Южна Корея и други 600 000 от ЕС. Премиерът изрази надежда, че ще успеем да овладеем разпространението на коронавируса.
„Този вирус има разновидности и мутации. Няма да е лесно да се справим с него. Никой не може да каже как той ще се преобразува впоследствие. Ниската смъртност у нас успокоява хората и те добиват усещане, че заплахата ще отмине. Най-трудното за нас тепърва предстои. Призовавам най-отговорно на Великден си стоите вкъщи. В 12 часа на Великден ще застана в двора и ще викам колкото глас имам „Христос Воскресе“. Направете го и вие, от балкони, у вас. Сигурен съм, че молитвите ни ще бъдат чути. Не може владиката да си хвърли килимявката и аз го разбирам. Не може да каже затваряме църквата. Все едно Мутафчийски да каже не ходете в болници, а ходете при шамани“, призова отново премиерът Бойко Борисов.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЛазаровден е
Следваща статияБорисов: От полунощ днес задължително носене на предпазна маска извън дома!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here