дом Общество Отпада изискването за отрицателен PCR тест и карантина за пристигащите от Турция,...

Отпада изискването за отрицателен PCR тест и карантина за пристигащите от Турция, Сърбия и Беларус

0
ДЯЛ
Pixabay.com

Лицата, които пристигат в България от Турция, Сърбия и Беларус, се допускат на територията на страната без да е необходимо да представят документ, показващ отрицателен резултат от изследване по метода на полимеразно верижна реакция за доказване на COVID-19.
Директорът на съответната Регионална здравна инспекция отменя със заповед издадените предписания за поставяне под карантина на лица, пристигнали в България от Турция, Сърбия и Беларус в периода от 20 до 31 август, нарежда министърът на здравеопазването със своя заповед, издадена днес, 31 август.
В днешния ден в съседна Турция са направени 110 102 PCR теста, диагностицираните с коронавирусна инфекция са 1 587 пациенти.
Припомняме, че много изселници от Турция се прибраха в родния край това лято и голяма част от тях бяха в домашна изолация в продължение на 14 дни.
Област Шумен е на 13-о място в страната по брой на карантинираните – от началото на епидемията до днес те са били 7 700.
С пълния текст на заповедта може да се запознаете тук.
Министър Ангелов издаде днес още две заповеди, касаещи дистанционната форма на работа и възобновяването на присъствените учебни занятия в системата на предучилищното и училищното образование.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМадара и Кюлевча без вода във вторник
Следваща статияПри съседите: 13 години затвор за мъж, изнасилвал многократно непълнолетна

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here