дом Общество Отпадат задължителните бележници за второкласниците

Отпадат задължителните бележници за второкласниците

1
ДЯЛ

Задължителният бележник отпада за малчуганите от втори клас поради факта, че те ще учат по нови учебни програми. В сила влиза и Законът за предучилищно и училищно образование, според който децата до 3-ти клас включително, няма да имат количествени оценки, а само качествени. Училищата трябва да утвърдят своя система от символи, с които да оценяват своите ученици.
Първолаците също нямат да имат бележници, каквато беше практиката и досега.
Учителите ще могат да комуникират с родителите на своите ученици като пишат в най-обикновени тефтери.
Третокласниците няма да имат количествени оценки, но пък ще имат задължителни бележници, тъй като новият закон влиза в сила поетапно и за тях все още не е в сила.
В ученическите книжки обаче няма да вписват числа, а само качествени оценки като „Отличен“, „Много добър“ и т.н.
Основно образование ще се счита за завършено след 7-и клас, а не както досега след 8-и.
От новата учебна 2017/2018 година има и нов вид училища – обединени, които ще са до 10 клас, когато е завършването на първата гимназиална степен, както и иновативни, които ще имат право да преподават по свои учебни програми.
Планира се и приемането на нови правила за прием в първи клас, като водещ критерий да бъде уседналостта. Ако бъдат одобрени, те ще влязат в сила при приема от следващата учебна 2018-2019 година.
От тази учебна година се увеличават и учителските заплати, като се очаква повишението да бъде получено от всички през октомври.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНели Ценкова и Анна Иванова от Окръжна прокуратура получиха грамота и служебна благодарност
Следваща статияБившият директор на „Напоителни системи“ Юлиян Вълчев отново отива на съд

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here