дом Култура Отново отличие за Вокална формация „Божур” на фестивал

Отново отличие за Вокална формация „Божур” на фестивал

0
ДЯЛ

За пореден път Вокална формация (ВФ) „Божур“ с ръководител Людмил Ковачев при НЧ „Стилиян Чилингиров – 1963“ Шумен показа класа и стил като завоюва първото място и лауреатско звание на 20 – я юбилеен Фестивал на градската песен „Мара Врачанка“ – Враца.
С първо място и званието „Лауреат“ бе отличен и дуета Теодора Димитрова и Димитър Вичев. Изпълненията грабнаха не само журито в състав – Бони Милчева, Томислав Аспарухов и Димитър Панов, но спечелиха любовта и сърцата на публиката в залата.
Участието на ВФ „Божур“ във фестивала във Враца бе реализиран след участие в конкурс и спечелен проект от Общински фонд „Култура“ – Шумен.
Групата от талантливи изпълнители е създадена под ръководството на Михаил Биков – Почетен гражданин на Шумен през 1992 г. 17 години той бе ръководител от създаването на ВФ до неговата кончина през 2009 г.
Понастоящем художественият колектив е към НЧ „Стилиян Чилингиров 1963” и е съставена от 18 певци и двама оркестранти.
„Божур” има многобройни прояви в страната, като е отличена на фестивали и конкурси за невероятните изпълнения.
Репертоарът включва емблематични стойностни образци от българската градска музикална култура, патриотични и военни песни на български композитори от различни поколения.
Високото изпълнителско ниво е оценено от експерти.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРемонти затварят напълно за движение три шуменски улици
Следваща статияБойци от „Шуменска крепост“ се включиха в почистването на село Мадара

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here