дом Общество Отменят блокадата на село Изгрев днес

Отменят блокадата на село Изгрев днес

0
ДЯЛ

Днес от 16.00 часа се отменя блокадата на село Игрев. Извършените действия и масовото тестване на близо половината от населението на село Изгрев дават възможност да бъдат отменени въведените ограничителни мерки за движение от и към селото. Заповедта на директора на Регионалната здравна инспекция в Шумен от 11 юни за въвеждане на строги противоепидемични мерки в селото ще бъде отменена. Това решение бе взето днес на работна среща на областния управител на Шумен проф. Стефан Желев с кметовете на община Венец Нехрибан Ахмедова и на Каолиново Нида Ахмедов, директора на РЗИ Шумен д-р Пепа Калоянова и директора на ОД на МВР Шумен старши комисар Ялчън Расим.
Огнищата на COVID-19 в засегнатите населени места в общините Венец и Каолиново са идентифицирани и локализирани. В резултат на извършените епидемиологични проучвания и масовото тестване в селата са издирени и изследвани контактните лица.
Издадени са предписания за карантиниране на лицата. Ще продължи засиленото наблюдение за спазването на противоепидемичните мерки и контролът на хората под карантина от екипи на Областната дирекция на МВР и на РЗИ. Продължава и тестването на жители на община Каолиново.
С цел да бъде ограничено разпространението на COVID-19 на територията област Шумен Областният кризисен щаб се обръща с призив към жителите на региона да се въздържат от организирането на масови събития-семейни тържества, сватби, кръщенета, абитуриентски балове.
Съгласно Заповед на министъра на здравеопазването, от днес, 15 юни, са въведени противоепидемични мерки на територията на цялата страна. Всички хора, когато се намират в обществения транспорт, в аптеките и лечебните заведения са длъжни да имат поставена защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба.
На всички други закрити обществени места, както и на всички открити, в които не може да бъде осигурено спазването на физическа дистанция, поставянето на маска е силно препоръчително. Запазват се мерките за дезинфекция и спазване на физическа дистанция от най-малко 1,5 м. разстояние между лица, които не са от едно семейство и за всички лица, които се намират на открити обществени места.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПредложение: Община Велики Преслав да кандидатства в помощ на ученици
Следваща статияПочетен плакет на Шуменския университет получи доц. д-р Петър Занев

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here