дом Политика Отложиха гледането на докладната за местен референдум в Мадара

Отложиха гледането на докладната за местен референдум в Мадара

0
ДЯЛ
Снимка: Иван Иванов

Докладната записка за местен референдум за отделяне на Мадара от община Шумен беше отложена с 22 гласа „За”, 12 „Против” и 6 „Въздържал се”. По време на дебатите съветникът Камен Андонов попита кмета на Мадара Неделчо Неделчев има ли уверение от Община Каспичан, че ще бъдат дофинансирани детската градина и маломерните паралелки в училището, за които Община Шумен всяка година дава 35 000 лв. над отпусканите от държавата средства. Кметът Неделчев заяви, че няма такова уверение, но и няма да е необходимо допълнително финансиране.
Съветникът Светозар Петков отбеляза, че има заповед на областния управител, с която искането за местен референдум в Мадара е обявено за незаконосъобразно. Заповедта е обжалвана и в зависимост от това дали тя ще влезе в сила, или не ще се предприемат съответните действия.
Докладната записка за местен референдум в селото бе отложена до изясняване на последиците от заповедта на областния управител.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияУправителят на Телевизия „Шумен” е подал оставка
Следваща статияПаралелка под карантина в Шумен, ученик и учител са с COVID-19

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here