дом Общество Отличници! Наградиха 13 първенци от Випуск`2018

Отличници! Наградиха 13 първенци от Випуск`2018

0
ДЯЛ

Шумен изпрати 13 отличници от Випуск`2018. На тържествена церемония абитуриентите бяха наградени с почетни грамоти лично от кмета на Шумен Любомир Христов.

Той им пожела светло бъдеще и успехи в живота. „Има нещо много символично, че точно тук ще получите своите отличия. Оттука започва България, оттука започва и вашият нов житейски път. Поздравявам ви за постигнатите високи резултати в училище. Искам да ви пожелая на добър път и да не спирате да преследвате мечтите си. Вървете уверено по своя път. По него ще има и радости, и трудности, и удовлетворение, и разочарование, но никога не се отказвайте. Не се страхувайте, че може да сгрешите. Понякога грешките ни правят по-силни, защото ни учат как да се справяме в трудни моменти. Уважаеми преподаватели, приемете моето искрено уважение за вашия професионализъм и всеотдайност. Успехите на вашите ученици са атестат за училището и за труда на учителите. Скъпи родители, бъдете горди с децата си, подкрепяйте ги и направете така, че да не скъсват връзката си с родния град“, заяви кметът.
Огнян Симеонов благодари от името на зрелостниците, които бяха отличени, а на пожеланието на кмета той отговори, че винаги ще останат свързани с училището, с родния град и приятелите.

Награждаването се проведе в комплекс „Създатели на българската държава”.

Ето и имената на отличилите се випускници:

1. Огнян Огнянов Симеонов – Завършва ПЕГ „Н. Вапцаров” с високи постижения при овладяване на знания и умения в целия курс на обучение. Изключително активен участник в областни, национални и международни конкурси и прояви по програма Еразъм+ в областта на чуждоезиковото обучение, природните и обществените науки. С високи резултати от изпити TOEFL, Math Level 2, Physics, Chemistry и прием с пълна стипендия в университетите Bates College в щата Мейн, САЩ, King’s College в Лондон, Англия; University of Glasgow в Глазгоу, Шотландия.
2. Иван Ганчев Ганев – Завършва ППМГ „Нанчо Попович“ с отличен успех. Ученик с изключителна задълбоченост и лична мотивация за обучение и развитие, с реална самооценка и стремеж да реализира пълния потенциал на силните си качества, като прилага творчески решения във всяка ситуация.Огромен брой са спечелените от него медали и призови места от международни и национални олимпиади и състезания по информатика, математика и математическа лингвистика.
3. Станимира Ивалинова Дякова – Завършва с отличие Професионална гимназия по икономика, специалност Оперативно счетоводство. Станимира е активен участник в извънкласни и обществени инициативи, с ярко изразена гражданска позиция и стремеж към самоусъвършенстване. Отличена с призови места на олимпиади по природни науки, състезания по икономически дисциплини и фестивали на театралното изкуство. Инициира и реализира обществено значими дейности в училището и града.
4. Стефан Красимиров Стоянов – Завършва Средно училище „Сава Доброплодни“, профил Изкуства – хореография. От самото начало на своето обучение в училището той е посветен на танцовото изкуство. Прекрасен танцьор, с множество награди от участия в изявите на танцов състав „Луди млади“. С призови места в олимпиади и състезания по математика, обществени науки и шах. Дисциплиниран, отговорен, колоритна личност със стремеж за нови знания и постижения.
5. Никола Пламенов Петров – Възпитаник е на СУ „Панайот Волов“, профил Технологичен – защита на информацията. Активен и отговорен участник в училищни и извънучилищни инициативи, с ясна и точна гражданска позиция. С изявени интереси в областта на информационните технологии, роботиката, електрониката и механиката. Усърдно се занимава с авиомоделизъм, самообучава се в различни занаяти като дърводелство и ножарство. С призови места в състезания от хуманитарната област, криминалистиката и военноприложните дисциплини.
6. Славена Юриева Трънчева – Завършва с отлични резултати СУ „Йоан Екз. Български“. Участничка и призьорка е от олимпиади по български език и литература и математика. Активен участник в училищния живот и работа по проекти, с разработки за научни конференции и спортни изяви. Доброволец и обучител в Българския младежки червен кръст.
7. Ерай Рафетов Мустафов – Завършва Професионална гимназия по селско стопанство и хранителни технологии с професия Организатор на туристическа агентска дейност по специалността Селски туризъм.
Изключително отговорен, изпълнителен и любознателен. Демонстрира увереност в собствените сили и знания. С отлични образователни резултати и активно участие в работа по проекти. Приет е за студент в три висши училища в страната.
8. Цветелина Бориславова Цветанова – Възпитаничката на ПГСАГ завършва с отличие специалност Строителство и архитектура. Умее да работи в екип, като се отличава с иновативно мислене и лидерски качества. С ентусиазъм и личен авторитет приобщава съучениците си към училищни инициативи. Активно участва в дейността на екипи по национални и европейски проекти.
9. Кристиян Николаев Димитров – Завършва средното си образование с отличие в Професионална гимназия по облекло, хранене и химични технологии „Проф. д-р Асен Златаров”, професия Ресторантьор. Кристиян е председател е на гимназиалния ученически съвет. Има призови места от участие в рецитали, конкурси и други вътрешноучилищни прояви. Активно се включва в организационния живот на гимназията, като проявява инициативност, отговорно отношение, умения за работа в екип. Участва в работата по национални и международни проекти.
10. Симона Ивелинова Иванова – Тя е с високи постижения при овладяване на знания и умения в училищния курс на обучение. Тя завършва с отличие СУ „Васил Левски”, профил „Природоматематически“. Постигнала е отлични резултати от общински кръгове на олимпиадите по природни науки и активно участие в училищни и общоградски мероприятия.
11. Реджеб Селятин Мухарем – Завършва Духовно училище “Нювваб”. Той е ученик с висока лична отговорност, дисциплинираност и силна мотивация за обучение и развитие. Активен участник в живота на училищната общност и с изявени качества на лидер. С отлични резултати през целия курс на обучение и значими успехи в областта на природните науки и литературата.
12. Иванела Катева Ангелова – Тя е активен участник във всички училищни и извънкласни инициативи на родното си школо СУ „Трайко Симеонов”. Тя е с изявен афинитет към хуманитарните науки и журналистиката. Лидерските си качества проявява в сътрудничество с различни неправителствени организации. Добронамерена и отзивчива, уверена в себе си, последователно работи за постигане на своите цели.
13. Фейме Левент Халил – Завършва с отличие Професионална гимназия по механотехника, телекомуникации и транспорт, професия Техник на компютърни системи. Организатор и активен участник в училищни инициативи, свързани с гражданското, екологичното и интеркултурно образование. Носител на награди от участия в състезания и работа по проекти. С чувство за отговорност, коректност и отзивчивост.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВиждали ли сте този мъж?
Следваща статияКомисията по култура: Отнетата награда на Община Шумен заради плагиатство, е огромен скандал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here