дом Култура Отличия за малки шуменски таланти на фестивал

Отличия за малки шуменски таланти на фестивал

0
ДЯЛ

Изпълненията на фолклор от деца, затрогващи със своята естественост и талант донесе престижни отличия на млади изпълнители от Шумен. В 15-тото издание на фестивала „Фолклорен извор” във Варна участваха детските групи „Славейче” при НЧ ”Просвета – 1925” от село Илия Блъсков с ръководител Донка Василева и тази за автентичен фолклор към НЧ ”Пробуда 1958”- „Перуника” с фолклорен педагог Русанка Андонова.
Талантите от село Илия Блъсково се завърнаха с грамота за отлично представяне и медали. Отличен бе дуетът Даная Йорданова и Рая Стоянова. Достойно бе оценена от журито и Симона Денева.
„Така ние предаваме традицията от миналото, като я пренасяме в бъдещето. Пожелаваме здраве и още много успехи на нашите прекрасни деца”, заяви за 24shumen.com Донка Василева.

Участниците от „Перуника” бяха оценени подобаващо за автентичните си носии, характерни за Североизточна България.
Първото място в конкурса в направление „Вокални солисти” бе за Александър Абрашев, а третото за Пресияна Илиева и Моника Петрова.
Грамота за отлично представяне заслужи с невероятно изпълнение малката красавица Доника Шикова във възрастова група от 3 до 7 години.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДо 7 дни става ясно ще има ли нови избори за кмет в община Шумен
Следваща статия180 състезатели от 9 страни са в Шумен за XI Международен есенен турнир по информатика – IATI

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here