дом Общество Отличиха победителите във фотоконкурса „Цветните градини на Преслав”

Отличиха победителите във фотоконкурса „Цветните градини на Преслав”

0
ДЯЛ

Най-добрите цветари в старата столица, които се състезаваха във фотоконкурса „Цветните градини на Преслав”, бяха отличени на церемония на откритата цветна тераса на Общината в старопрестолния град.
„Благодаря ви за участието и за грижите за красотата на града”, заяви зам.-кметът Нина Асенова, която връчи наградите – свещници за декорация на градини и цветя. Тя пожела конкурсът да стане ежегоден и в него да участват повече ентусиазирани цветари. В първото издание премериха умения и въображение над 30 участници.
В категория „Цветен прозорец” първото място бе за Дарина Николова, следвана от Стела Димитрова и Веска Бодурова.
Според броя на харесванията в социалните мрежи най-добрата градина е на Славена Славова и Сияна Янкова.
В направление „Цветни тераси” първото място заслужи Десислава Христова.
Оценено бе и представянето на Юлияна Вичева, Геновева Кирилова, Полина Маринова и др.
Специална награда за поддържана градина получи църковно настоятелство към храм „Св. равноапостоли Петър и Павел“ за прекрасната градина на духовната институция. Наградата е декоративна слива с лилави листа.
Със специални награди в категория „Млад градинар” бяха отличени момчетата Айлън Метинов и Мехмед Шуганов.
„В условия на пандемия предоставихме възможност на хората да развихрят своите умения и фантазия с тази прекрасна инициатива, която носи много настроение и ни кара да се чувстваме, свързани с природата”, обясни замисъла на конкурса зам.-кметът Асенова.
Цветната надпревара се проведе в четири категории: за най- красиво оформена цветна градина, най-красиво междублоково пространство, за добре аранжиран прозорец, оформен балкон или тераса.
Участниците качваха фотографии във Фейсбук страницата на Общината.
Схемите за оценяване бяха две – най-много харесвания в социалната мрежа и включване на компетентно жури от еколог, специалист в отдел „Култура” и ландшафтен архитект.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСлънчево и горещо в събота
Следваща статияШуменските социалисти ще избират нов лидер в неделя

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here