дом Общество Откриха отломките от падналия МиГ-29

Откриха отломките от падналия МиГ-29

0
ДЯЛ
Снимка: Pixabay

Установено е мястото на инцидента с падналия в морето самолет МиГ-29. Открити са и останки от самолета, които са разпръснати на голяма площ по морското дъно. Сред тях са части от колесника и двигателя на МиГ-29. Това съобщи командирът на Военноморските сили (ВМС) контраадмирал Кирил Михайлов на пресконференция днес, информираха от Министерството на отбраната.
Михайлов подчерта, че самолетът се е разбил на множество малки парчета. Издирването на „черната кутия“ на изтребителя продължава, като районът, който трябва да бъде обследван, е около 1 квадратен километър с дълбочина над 70 метра. В момента обследването се извършва от минен ловец „Цибър“, а всички останки се разглеждат внимателно от дистанционно управляеми апарати.
В операцията са участвали четири кораба, два вертолета и 260 военнослужещи от ВМС, както и три катера и 21 служители на ГД „Гранична полиция“.
„Разполагаме с достатъчно средства и възможности за издирването. Обследването ще продължи дълго и зависи от хидрометеорологичните условия, като прогнозата е за влошаване на времето. Правим всичко възможно, но вероятността за откриване на „черната кутия“ е много малка, което не ни спира да продължаваме работата“, каза контраадмирал Михайлов.
Припомняме, че при изпълнение на тренировъчна задача над морската акватория на България, в рамките на тактическото учение с бойни стрелби „Шабла 21“, самолет МиГ-29 от състава на българските ВВС е изгубил радиовръзка и е изчезнал от радарите в 00.45 часа на 9 юни. При инцидента загина майор Валентин Терзиев от 3-а авиационна база Граф Игнатиево на длъжност началник на щаб на ескадрила.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПразник на цветята организират в село Панайот Волово
Следваща статияЯсни са победителите в конкурса за рисунка на ОДК „Анастас Стоянов“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here