дом Общество Открит урок по безопасност на движението за деца от Смядово

Открит урок по безопасност на движението за деца от Смядово

0
ДЯЛ

С открит урок по пътна безопасност днес бяха възобновени обучителните беседи на петокласници от СУ „Св.св. Кирил и Методий“ в Смядово, включени по програмата Детско полицейски управление. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен.
За първи път след дългото прекъсване поради въведените мерки в училищата учениците имаха възможност да се запознаят отблизо с работата на пътните полицаи. В Смядово те се включиха в реални проверки на пътя, по време на които им беше разяснено с какво оборудване трябва да разполагат водачите на моторни превозни средства. Припомниха си основни правила за движение на участъци, на които няма пешеходни пътеки, както и на нерегулирани кръстовища. Петокласниците раздаваха флайери на водачите със съвети по безопасно шофиране. Следващата седмица продължават лекциите с представители на БЧК са първа помощ при инциденти, ще имат обучение и практически занятия със служители на РДПБЗН-Шумен за реакции при бедствия, аварии и катастрофи. След празниците ще им бъдат изнесени беседи за вредите от употреба на алкохол, наркотични вещества, и вредните последствия от тютюнопушенето. Обучителните беседи водят началникът на участъка на полицията в Смядово ст.инсп. Венцислав Асенов и инсп. Красимира Димитрова от Детска педагогическа стая в РУ-Велики Преслав.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДетски благотворителен базар събра над 1 200 лева в помощ на МБАЛ-Шумен
Следваща статияПолицията издирва 45-годишна шуменка

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here