дом Здраве Откриват COVID отделение в бившия Тубдиспансер в Шумен

Откриват COVID отделение в бившия Тубдиспансер в Шумен

0
ДЯЛ
Снимка: wikipedia.org

Ново COVID отделение ще бъде разкрито в сградата на бившия Тубдиспансер в Шумен. Това съобщи за 24shumen.com областният управител проф. Стефан Желев.
Между 40 и 45 легла за болни от коронавирус ще бъдат разположени на двата последни етажа на някогашната Белодробна болница в Шумен.
Предложението е на директора на областната болница д-р Димитър Костов.
Базата е подходяща, защото там има изградена система за подаване на кислород, а входът към новия COVID сектор ще бъде отделен.
В момента на първите два етажа, в някогашното лечебно заведение, се помещава Филиалът на Медицинския университет във Варна. От ръководството на висшето учебно заведение в черноморския град вече са дали съгласие за ползване на третия етаж на сградата. Припомняме, че с решение на Общински съвет-Шумен той бе предоставен за ползване на Медицинския филиал.
Един от етажите на бившия Тубдиспансер е собственост на МБАЛ-Шумен.
Очаква се новото COVID отделение да заработи до седмица.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПети ден продължава издирването на изчезналия Райко Илиев
Следваща статияСлужител на детска градина в Каспичан е с COVID-19, затварят сградата за дезинфекция

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here