дом Общество Откриват ловния сезон на 10 август

Откриват ловния сезон на 10 август

0
ДЯЛ

Ловците, получили разрешение за индивидуален лов, които не спазват заповедите на министъра на МЗХГ Десислава Танева ще бъдат лишени от право на лов за срок от четири месеца. Решението е взето от УС на ЛРД „Сокол“ – Шумен и бе оповестено по време на среща с представителите на дружините от Шуменско. На събирането стана ясно още, че ловът ще бъде открит официално на 10 август, като ръководителите на лова за сезон 2019/2020г. бяха инструктирани за мерките за безопасност при боравене с оръжие и спазване на изискванията за биосигурност заради АЧС.
По време на срещата ръководството на сдружението обясни на присъстващите, че трябва да се спазват всички изисквания по закона за оръжията и новите поправки от 7 май, като пистолетите трябва да се носят до мястото на лова в специален куфар, а пушките със заключващ механизъм. От полицията вече правят проверки за спазване на новите изисквания и има глобени ловци в една от преславските дружини.
Председателят на УС на ЛРД „Сокол“ – Шумен Стоян Стоянов напомни на ловците, че тепърва започва засушаването и мерките за противопожарна безопасност трябва да бъдат на едно от челните места. Той предупреди хората да не употребяват алкохол по време на излета, защото служители на полицията и КОС ще санкционират нарушителите.
Експерти от ОБДХ и Североизточното държавно предприятие напомниха на ловците как се взимат проби от отстреляни животни, какво се прави ако в гората бъде открито труп на диво прасе и как трябва да се дезинфекцират автомобилите, дрехите, обувки и т.н. след лов, за да не се допусне разпространението на вируса на АЧС.
В края на срещата стана ясно, че за всички желаещи членове на сдружението ще бъде организиран и курс за подборен лов, за да се засили индивидуалното ловуване и да се намалят популацията на дивата свиня и хищниците в района.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВисококвалифицирани медици с безплатни прегледи в община Венец
Следваща статияПри съседите: Автобус, превозващ деца катастрофира до село Пробуда, има ранени

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here