дом Общество Отец Неделчо Чанков: Обстановката на Цветница беше смазваща

Отец Неделчо Чанков: Обстановката на Цветница беше смазваща

0
ДЯЛ

За разлика от празните църкви в Шумен, в старата столица Велики Преслав в храма „Св. Архангел Михаил“, богомолци влизаха да запалят свещ за здраве на светлия християнски празник „Вход Господен“, известен като Цветница. Всички са били с предпазни маски.
„В църквата влизаха хора, но не се задържаха с изключение на жените, които пееха“, сподели пред 24shumen.com предстоятелят на храма ставрофорен свещеноиконом Неделчо Чанков. Отецът отслужи Божествена Света литургия.
„Миряните бяха притеснени, че не се раздават, както повелява традицията цветя и върбови клонки. Но се подчиняват на издадените заповеди от министерствата“, уточни свещеникът.
Служителите в църквата системно дезинфекцирали, според изискванията на Светия синод. „Подготвили сме се, както е редно“, категоричен бе отецът.
„Обстановката на Цветница в храма беше смазваща. Очаквам до Еньовден – 24 юни, пикът на заразата да премине“, прогнозира духовникът.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПремиерът: Ако искаме да пощадим лекарите, ще си останем вкъщи
Следваща статияДоц. Мангъров: 70% от хората трябва да изкарат COVID-19! Малко по малко да минем към нормален живот

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here