дом Общество Отвориха за посещения НИАР и градския парк във Велики Преслав

Отвориха за посещения НИАР и градския парк във Велики Преслав

0
ДЯЛ

Отварят за посетители Националния историко-археологически резерват „Велики Преслав” и парковото пространство около него от днес. Разрешени са и разходките в градския парк при стриктно спазване на предпазните мерки срещу разпространението на COVID-19, гласи заповедта на кмета на Община Велики Преслав инж. Янко Йорданов.
Децата до 12 години, ще се разхождат придружавани от родител/и или член/ове на семейството, но не повече от двама възрастни, в часовия диапазон от 9.30 ч. до 18.30 ч. всеки ден.
Собственици на кучета, но не повече от един, ще могат да разхождат домашните си любимци във времето до 9.30 ч. и след 18.30 ч., всеки ден.
Посещенията на горепосочените места трябва да се осъществяват при стриктното спазване на противоепидемичните мерки. Задължителни са носенето на предпазни маски, спазването на физическа дистанция от 2,5 метра, влизането в и излизане от парковете и градските градини през обозначените за целта места, както и придвижването по обозначените маршрути. Забранява се консумацията на алкохол на територията на парковете и градините. Гражданите трябва да избягват контакт с повърхности, в т.ч. сядане на пейки и тревни площи, както и да съблюдават всички противоепидемични мерки и указания на лицата, изпълняващи служебните си правомощия.
Остава в сила забраната за посещения на спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места.
Заповедта важи за всички градски паркове на територията на община Велики Преслав.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСесия в извънредно положение в Шумен
Следваща статия30 дни отсрочка за плащане на сметките за електроенергия

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here