дом Общество Отворена дискусия и мултимедийно представяне на културно-историческото наследство по проектa „Гражданите за...

Отворена дискусия и мултимедийно представяне на културно-историческото наследство по проектa „Гражданите за Европа“

0
ДЯЛ

Днес от 9.30 часа в Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“ с отворена дискусия започва реализацията на проекта „Гражданите за Европа“, който Община Шумен изпълнява в партньорство с общините Ксанти, Струмица и Браила. По време на дебата ще бъдат представени различни гледни точки по темите за образованието и реализацията на младите хора, за пътуването в чужбина, за семейството и традициите. В събитието ще се включат представители на образователни и културни институции в Шумен, млади хора от Общинския младежки съвет, както и журналисти и общественици. От градовете партньори Ксанти и Браила участие ще вземат млади предприемачи и студенти, а от Струмица ще участват млади хора с богат опит в младежкия обмен по програма Еразъм+. Модератор на срещата ще бъде общественият посредник Иван Капралов.
Друго интересно събитие в изпълнение на проекта ще се проведе на 7 септември в 10.30 часа в управлението на ПП “Шуменско плато”. На открито с мултимедийни презентации ще бъде представено културно-историческото наследство на градовете партньори. Експерти от отдел „Култура, младежки дейности и спорт“ в общинската администрация ще разкажат за традиционния Карнавал на плодородието в Шумен и ще обменят идеи с партньорите как да увеличат туристическия потенциал на района. Ще бъде представен и нов филм за Шумен. Гостите от Браила и Ксанти ще презентират свои културни събития и ще покажат интересни исторически паметници. Струмица ще участва с кратък документален филм за туристическите ресурси на града. Михаела Манолова, представител на Националния център за контакт към Министерството на културата и координатор на програма „Европа за гражданите“ на национално ниво ще говори за възможностите за популяризиране на културно-историческо наследство, които дава програмата.
Проектът се финансира по програма „Европа за гражданите“ по мярка побратимяване на градове и има за цел да насърчи и улесни социалната и междукултурна ангажираност на европейските граждани и повишаване на знанието им за ценностите на Европейския съюз.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРайони без ток и със смущения в електрозахранването
Следваща статияБизнесмен: 2 часа във Фейса, 2 часа интриги, 1 час кафе, 3 часа имитация…, а иска 1 500 лева заплата!?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here