дом Общество Отбелязваме Международния ден на думата „Благодаря“

Отбелязваме Международния ден на думата „Благодаря“

0
ДЯЛ

Много страни по света днес отбелязват Международния ден на най-прекрасната дума – „Благодаря!“.
Един прекрасен повод всички да изразим благодарността си на семейството, приятели, колеги и всеки, който ни е направил деня по-добър.
Психолозите обясняват, че думите на благодарност са “словесни ласки, които могат душевно да стоплят и успокоят хората”. Според народните поверия тази дума не трябва да се произнася в състояние на раздразнение. “Когато благодарите, важно е да го правите искрено и от сърце”, казват още специалистите. Произходът на днешния празник не е известен, но се смята, че идеята се е зародила в международна компания, която е искала да увеличи продажбите си – вероятно от благодарствени картички и подаръци. През последните няколко години празникът набира все по-голяма популярност по света. Идеята на днешния ден е насочена към хората, които заслужават да им кажем „Благодаря“. Това е и една от най-хубавите думи в българския речник – означава „дарявам благо, добрина, добро“
Благодарете не само на днешния ден, а постоянно!
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия151 000 лева приходи за театъра от изиграни 345 представления
Следваща статияШофьор спря дрегера на 1,83 промила, прекара нощта в ареста

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here